Noutati

21 octombrie 2019

Marius Văcălău – primul CEO român al Lagardère Travel Retail România

Marius Vacalau

Marius Văcălău va fi numit CEO Lagardère Travel Retail România începând cu 1 noiembrie 2019. De 12 ani parte din echipa de management a Companiei și ocupând din 2011 poziția de COO, Marius Văcălău îi succede lui Stefan Picard, care va prelua de la aceeași dată poziția de Executive Vice President Commercial Development & Transformation în cadrul Duty Free Global, parte a Grupului Lagardère.

Marius Văcălău preia poziția de CEO al Lagardère Travel Retail România, un vot de încredere dat întregii echipe din țară, care din 2010 a traversat o perioadă de expansiune, diversificându-și liniile de business și mărind portofoliul de spații comerciale de la 50 magazine în anul 2010 la peste 270 în 2019.

„Atât eu, cât și Stefan Picard, cu care am făcut o echipă extraordinară, am crezut în dezvoltarea rețelei de magazine și în eficientizarea celor două business line-uri, ceea ce ne-a adus succes. Vom continua să găsim locații noi, concepte și produse inovatoare și în anii următori, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor consumatorilor aflați în mișcare. Premiul BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARD 2019 la categoria Hospitality pentru proiectul Neighbourgoods (din clădirea The Bridge Business Center), care este un concept creat în totalitate de Lagardère Travel Retail, ne confirmă că ne-am concentrat corect pe experiența pe care o creăm pentru clienții noștri. Ne dorim în continuare să vorbească pentru noi calitatea produselor și serviciilor și să rămânem un standard de excelență pe segmentele convenience și food-to-go.” a declarat Marius Văcălău, CEO Lagardère Travel Retail România.

Primul CEO român al companiei s-a alăturat echipei în anul 2007, preluând funcția de Director Comercial (cu focus pe zona de achiziții și marketing) și raportând direct către CEO. Din 2011, Marius Văcălău a făcut tranziția către poziția de COO, integrând și coordonarea operațiunilor pe cele două business line-uri și zona de expansiune a rețelei de magazine. Tranziția către poziția de CEO a venit natural, având în vedere experiența sa extinsă în zona de business a Lagardère, precum și contribuția sa la dezvoltarea companiei.

„Experiența Lagardère Travel Retail România este una unică! Ne-am dorit să facem din 1 Minute și Inmedio branduri puternice, cu rețele extinse de magazine, iar evoluția lor a fost la fel de frumoasă ca obiectivele pe care ni le-am propus. Mult succes lui Marius, sunt convins că va continua să crească platforma care înglobează brandurile Lagardère!” a menționat Stefan Picard, viitor Executive Vice President Commercial Development & Transformation în cadrul Duty Free Global, parte a Grupului Lagardère.

Stefan Picard s-a alăturat grupului Lagardere în 1996, în Montreal. După ce a ocupat diverse poziții în cadrul Grupului, acesta a preluat poziția de CEO al Lagardère Travel Retail România în anul 2010 și a condus compania într-o perioadă prosperă. El se va alătura de la 1 noiembrie echipei Duty Free Global, pe poziția de Executive Vice President Commercial Development & Transformation și raportând direct către CEO-ul DFG, în calitate de membru al Comitetului Executiv.

Cu o experiență de peste 20 de ani pe piața românească, Lagardère Travel Retail este un jucător activ în zona de retail și foodservice, ce deține un portofoliu larg de mărci proprii. Portofoliul variat de branduri pe care le operează pe cele 2 segmente de business - Travel Essentials și Foodservice - oferă soluții tailor-made și se concentrează pe nevoile specifice ale clienților într-o lume aflată în continuă mișcare.