Noutati

17 februarie 2022

Lagardère Travel Retail inaugurează Business Lounge-ul în Aeroportul Internațional Sibiu

LAGARDÈRE TRAVEL RETAIL ÎȘI EXTINDE PREZENȚA PRIN DESCHIDEREA SALONULUI DE BUSINESS DIN AEROPORTUL INTERNAȚIONAL SIBIU

Lagardère Travel Retail, lider de piață în domeniul retailului adresat călătorilor, anunță deschiderea Salonului de Business din cadrul Aeroportului Internațional Sibiu, precum și a unei noi cafenele So!Coffee conectate cu acesta. Compania își confirmă astfel angajamentul de a investi pentru viitorul mediilor de călătorie, extinzându-și prezența în principalul punct de trafic aerian din centrul României.
Noul Business Lounge se află în zona de Plecări Externe, după controlul de securitate, și reprezintă o premieră pentru Aeroportul Internațional Sibiu. Spațiul oferă pe o suprafață de peste 80mp serviciile clasice întâlnite în marile aeroporturi din lume – zonă de relaxare, presă de actualitate și străină, internet de mare viteză, acces la știri și la programul zborurilor, facilități de încărcare a dispozitivelor electronice și servicii de imprimare și scanare. La acestea se adaugă o selecție de cafea de specialitate, ceai, băuturi reci și calde, sucuri proaspete, gustări, sandvișuri, salate și deserturi, furnizate din noua cafenea So!Coffee, cu o suprafață de aproximativ 18mp, anexată Salonului de Business. Astfel, începând cu data de 1 martie, pasagerii se vor putea bucura de un moment de respiro înainte de călătorie, accesul fiind realizat în baza cărții de îmbarcare, conform politicii liniilor aeriene, a cardului bancar sau prin plata unei taxe de acces.
Lagardère Travel Retail își extinde în acest fel gama de servicii oferite pasagerilor în Aeroportul Internațional Sibiu, unde este prezentă încă din anul 2007, operând în prezent 4 unități, inclusiv noua cafenea So!Coffee inaugurată în luna februarie. În Sibiu, compania are deschise și 7 magazine Inmedio, dintre care 2 în sistem de franciză, magazine situate în mall-uri și galerii comerciale. Astfel, Lagardère Travel Retail rămâne o prezență importantă pentru comunitatea locală, după cum o indică cele peste un milion de tranzacții înregistrate în 2019 în magazinele și unitățile food-service deschise în oraș și în aeroport.
“ Suntem în Sibiu din 2006 și ne bucurăm să fim martorii dezvoltării unei puternice comunități locale de afaceri, care așteaptă, după cum este firesc, servicii la standarde de excelență. Am înțeles această nevoie și am venit în întâmpinarea conducerii Aeroportului, alegând să ne extindem parteneriatul ce durează, deja, de 15 ani și care a făcut ca în 2021 unul din trei pasageri ai Aeroportului Internațional Sibiu să ne treacă pragul. Vedem acest proiect ca pe o expresie a angajamentului Lagardère Travel Retail de acționa ca un catalizator al schimbării mediilor de călătorie și de a forma o veritabilă alianță cu autoritățile locale pentru servicii și produse de calitate. Este un moment important în care toți jucătorii din domeniul călătoriilor să înțeleagă că experiența de cumpărare și infrastructura modernă sunt servicii fundamentale oferite călătorilor și să acționeze în această direcție.”, declară Marius Văcălău, CEO Lagardère Travel Retail.

Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu a declarat cu ocazia evenimentului de inaugurare derulat azi: „Această investiție completează efortul nostru de a oferi călătorilor standarde cât mai înalte de calitate a serviciilor. Pentru noi, ca autoritate, acesta este încă un exemplu de parteneriat public – privat prin care am reușit să contribuim în comunitate. De aceea, salut inițiativa companiei Lagardère Travel Retail și a Aeroportului Internațional Sibiu pentru acest proiect, le mulțumesc și le doresc mult succes”.
Marius Ioan Gîrdea, Directorul General al Aeroportului Internațional Sibiu completează: „Prin inaugurarea noului Business Lounge aducem un plus de exclusivitate serviciilor oferite și aliniem aeroportul din Sibiu standardelor europene în ceea ce privește facilitățile oferite. Prin extinderea și diversificarea produselor și serviciilor în cadrul aeroportului căutăm să oferim pasagerilor noștri o experiență „locală” autentică și memorabilă, în coeziune cu cerințele practice ale mediului de afaceri. În mijlocul acestui impuls, Lagardère Travel Retail, prin dezvoltarea acestui parteneriat, răspunde așteptărilor reprezentanților mediului de afaceri, puternic dezvoltat la nivel local, și va contribui în mod cert la îmbunătățirea experienței de călătorie de la Sibiu.”