Descatusam spiritul inovator

O abordare tangibila pentru a pastra viu spiritul inovator in cadrul Lagardère Travel Retail

Inovatia este un element important al culturii noastre. Ne-am asumat angajamentul de a depasi asteptarile partenerilor nostri in acest domeniu, dar asteptarile mediului nostru de afaceri si ale clientilor nostri inainteaza cu o viteza incredibila. Pentru a ne asigura ca vom continua sa ne adaptam la aceste nevoi in schimbare, ne-am consolidat angajamentul fata de inovatie, creand o abordare in fruntea careia se afla o echipa dedicata din cadrul companiei: „Descatusam spiritul inovator”.

O directie clara

Credem ca inovatia inseamna punerea in practica a unor initiative concrete care creeaza valoare atat pentru compania noastra, cat si pentru clientii nostri. Folosim aceasta abordare pentru a lansa solutii inovatoare, in scopul imbunatatirii experientei generale de cumparare si al consolidarii eficientei noastre operationale.

O singura ambitie

Dorim sa stimulam cutezanta si agilitatea la nivelul intregii companii in beneficiul clientilor nostri. Aceasta abordare are rolul de a conferi putere colaboratorilor nostri, astfel incat acestia sa indrazneasca sa experimenteze orizonturi noi, in fiecare zi.

O strategie directa

Strategia noastra pentru inovatie este dedicata sustinerii lansarii si derularii de proiecte relevante si reducerii timpului necesar pana la introducerea pe piata a acestora. Facem acest lucru folosindu-ne de 3 piloni: lucru in echipa, deschidere si accelerare.

Lucru in echipa

Crearea unei comunitati de tip „glocal community” in centrul careia se afla inovatia

Comunitatea Innovation Booster

Sustinem o comunitate interna globala dedicata inovatiei. Comunitatea Innovation Boosters este alcatuita din colegi din tarile si liniile noastre de business, care sunt instruiti si sprijiniti pentru a descatusa si facilita spiritul de inovatie la nivel local, impartasind, in acelasi timp cele mai bune practici la scara globala. Cu peste 20 de membri, aceasta comunitate in crestere este raspandita la nivelul Grupului si asigura faptul ca abordarea noastra privind inovatia tinteste eficient provocarile locale de business, canalizand in acelasi timp capacitatile Grupului.

Deschidere

Conectare la ecosistemul inovatiei pentru a fi permanent la curent cu noile tendinte si a actiona in consecinta

Parteneriate deschise pentru inovatie

Dezvoltam parteneriate la nivelul intregului Grup, pentru a ne spori agilitatea si a ne consolida capacitatea de a colabora cu ecosistemul inovatiei. Aceste colaborari sunt legate de trei obiective majore, punand accent pe livrarea de rezultate concrete si tangibile:

  1. Extinderea colaborarii cu start-up-uri relevante, in vederea accelerarii initiativelor noastre din domeniul inovatiei.
  2. Monitorizarea indeaproape si luarea in considerare a ultimelor tendinte care au impact asupra sectorului nostru, in vederea mentinerii pozitiei noastre de partener preferat.
  3. Furnizarea de programe suplimentare de instruire pentru angajati, astfel incat sa fim siguri ca avem o cultura mai inovatoare decat oricand.

Accelerare

Incurajarea unei culturi a experimentarii rapide

Metodologii inovatoare

Sprijinim metode noi de lucru si metodologii inovatoare, astfel incat sa conferim colegilor nostri putere si capacitatea de a-si testa rapid ideile, de a le pune in practica atunci cand functioneaza si de a invata pe baza acestora, daca inregistreaza esecuri. Aceste programe de instruire si initiative globale sunt centrate pe client si agile. Sunt dezvoltate la nivelul intregului Grup, avand un singur obiectiv: acela de a reduce timpul necesar pana la introducerea pe piata si de a raspunde asteptarilor partenerilor nostri mai repede decat oricand.