Politica de confidentialitate

POLITICA PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL​

I.             Introducere

II.           Identificarea Operatorului

III.          Contextul legislativ

IV.          Cum colectam si folosim informatiile dumneavoastra personale

4.1.        Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

4.2.        Scopurile si temeiurile prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal

4.3.        Pastrarea datelor cu caracter personal (Perioada de retentie)

V.           Dezvaluirea si transferul datelor cu caracter personal

VI.          Securitatea datelor cu caracter personal

VII.        Drepturile Dumneavoastra

VIII.       Site-urile terte parti

IX.          Despre cookie-uri

X.           Intrebari, nelamuriri, reclamatii

 

Introducere 

Informatiile pe care vi le oferim in cele ce urmeaza reprezinta o privire de ansamblu asupra abordarii noastre in ceea ce priveste prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal si a drepturilor ce va sunt conferite conform prevederilor legislatiei privind protectia datelor, in contextul utilizarii paginii de internet www.lagardere-tr.ro si a canalelor de social media ale Lagardère Travel Retail S.R.L.

Securitatea datelor cu caracter personal este o responsabilitate permanenta si, prin urmare, vom actualiza din cand in cand aceasta Nota de informare, pe masura ce vom integra noi practici privind datele cu caracter personal sau vom adopta noi politici de confidentialitate. In ceea ce priveste prelucrarea datelor dumneavoastra bazate pe consimtamant (dupa cum este descris mai jos), va vom notifica orice modificare si vom solicita consimtamantul dumneavoastra suplimentar, daca este cazul.

Identificarea Operatorului

LAGARDÈRE TRAVEL RETAIL S.R.L.
Adresa:           Mun. Bucuresti, Bd. Dimitrie Pompei nr. 9-9A, Cladirea 10, et. P+1+2, Sector 2

Reg. Com. nr. J40/4844/1996, CUI RO 8529539,

Contact pentru solicitari legate de protectia datelor cu caracter personal : dataprotection@lagardère-tr.ro

Contextul legislativ

Conform cerintelor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (in continuare denumit „GDPR”) aplicabil din data de 25 mai 2018, avem obligatia de a prelucra datele personale pe care ni le furnizati prin utilizarea site-ului nostru sau a canalelor social media in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate.

Pentru mai multe detalii privind continutul acestei norme juridice, va rugam sa accesati urmatorul link:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679 

Cum colectam si folosim informatiile dumneavoastra personale

Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

Putem colecta, stoca si prelucra urmatoarele categorii de date personale in contextul utilizarii site-ului www.lagardere-tr.ro de catre Dumneavoastra, in calitate de vizitator:

  • Informatii despre computerul Dumneavoastra si despre vizitele si utilizarea acestui site web (inclusiv sursa de recomandare, durata vizitei, vizualizarile de pagina si caile de navigare ale site-ului, respectiv cookies – date statistice legate de folosirea site-ului);
  • Informatiile continute in sau legate de orice comunicare pe care ne-o trimiteti prin acest site (inclusiv corespondenta cu noi, continutul comunicarii si datele asociate cu comunicarea), daca este cazul;
  • Orice alte date personale pe care ati ales sa ni le trimiteti.

Va puteti bucura de acest site fara a ne furniza datele dumneavoastra personale sau consimtamantul dumneavoastra.

In plus, puteti alege sa comunicati cu noi prin canalele social media ale Lagardère Travel Retail , respectiv:

facebook/SoCoffeeRomania

facebook/1minuteRomania

facebook/Inmedio

In acest caz, vom procesa informatii cu privire la numele si prenumele dumneavoastra, alias, locatie, e-mail, telefon, continutul comunicarii cu noi si datele asociate cu comunicarea, precum si orice alte date personale pe care veti alege sa ni le transmiteti.

Puteti gestiona datele comunicate de dumneavoastra printr-o cerere adresata Responsabilului de protectia datelor la adresa: dataprotection@lagardere-tr.ro.

Nu vom utiliza datele dumneavoastra cu caracter personal pentru comunicari de marketing direct, fara consimtamantul dumneavoastra expres prealabil.

Scopurile si temeiurile prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal

Datele personale transmise prin intermediul acestui site sau prin social media vor fi utilizate in scopurile specificate in aceasta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

In functie de relatiile pe care le avem sau dorim sa le avem cu Dumneavoastra., putem folosi datele Dumneavoastra personale in urmatoarele scopuri, pe baza temeiurilor juridice prezentate mai jos: 

i.Comunicari, bazate pe interesul legitim al Lagardère potrivit art. 6 alin. (1) lit. f) din GDPR: Daca ne-ati contactat prin intermediul acestui site sau in alt mod, va putem procesa numele, datele de contact, numarul de telefon, locatia si alte informatii pe care ni le-ati furnizat pentru a va putea raspunde la intrebari si solicitari, pentru a organiza intalnirea, convorbirea telefonica sau alte comunicari;

ii.Recrutare, internship, recomandare, in baza consimtamantului dumneavoastra potrivit art. 6 alin. (1) lit. a) din GDPR: Daca sunteti potential angajat sau intern, putem procesa numele dumneavoastra complet, datele de contact, CV-ul si specializarile, profilurile sociale, data nasterii, istoricul educatiei, referintele, istoricul angajarilor, interese personale / profesionale, abilitati lingvistice, asteptari salariale, interese de relocare, statut familial, cetatenie, certificari, rezultatele testelor, informatii profesionale disponibile publicului despre dumneavoastra pentru a va ajuta sa va depuneti candidatura pentru locuri de munca in cadrul Lagardère. Mai multe informatii puteti gasi in Nota privind prelucrarea datelor in procesul de recrutare.

iii.Antreprenoriat, bazat pe contractul nostru cu dumneavoastra potrivit art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul GDPR: Daca doriti sa deveniti parte la un contract de prestari servicii de operare si administrare privind unul dintre punctele de lucru Lagardère, sunteti de acord sa prelucram datele dumneavoastra personale, cum ar fi numele complet, datele de contact, adresa, datele cartii de identitate, detaliile de plata (daca incasati / platiti sume in baza contractului) in urmatoarele scopuri: sa derulam procesul de selectie antreprenori conform procedurilor noastre interne, sa incheiem si sa executam contractul privind obiectul convenit, sa achitam pretul contractuui, precum si alte scopuri necesare in legatura cu contractul incheiat. Mai multe informatii puteti gasi in Nota privind prelucrarea datelor in relatia cu potentialii antreprenori.

iv.Marketing si relatii publice, pe baza consimtamantului dumneavoastra potrivit art. 6 alin. (1) lit. a) din GDPR: Daca sunteti vizitator al site-ului nostru, putem procesa prin cookie-uri, sursa de referinta, durata vizitei, fisierele log, interactiunile cu site-ul nostru web si cu campaniile noastre online, datele colectate automat despre dumneavoastra sau dispozitivul dumneavoastra in conformitate cu Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site, disponibil dumneavoastra pentru consultare, pentru a efectua cercetari de marketing si pentru a analiza caracteristicile vizitatorilor acestui site, pentru a evalua impactul comunicarii noastre de marketing si pentru a o adapta la tendintele detectate, pentru a planifica viitoarele noastre activitati de marketing, pentru a pregati analiza noastra de business si pentru a personaliza serviciile si comunicarile cu vizitatorii site-ului.

v.Securitate, bazata pe interesul legitim al Lagardère potrivit art. 6 alin. (1) lit. f) din GDPR: Daca sunteti vizitator al acestui site, putem prelucra datele personale pe care le-ati incarcat, datele colectate automat despre dumneavoastra sau despre dispozitivul dumneavoastra, in conformitate cu aceasta notificare de confidentialitate (de exemplu prin: cookie-uri, semnalizatoare web) pentru a pastra acest site securizat impotriva fraudei, pentru protejarea drepturilor si intereselor Lagardère si ale tertilor si pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuala. Mentionam ca aceste informatii pot fi dezvaluite in scopul investigarii sau urmaririi penale.

Pastrarea datelor cu caracter personal (Perioada de retentie)

Datele cu caracter personal prelucrate in conformitate cu aceasta Nota de informare vor fi pastrate doar cat este necesar pentru indeplinirea scopului in care au fost colectate sau pentru oricare alta perioada mai indelungata in cazul in care Lagardère  are obligatia legala de a arhiva Datele cu caracter personal in cauza.

Daca se initiaza o actiune judiciara, datele cu caracter personal pot fi pastrate pana la finalul acestei actiuni, inclusiv eventualele perioade de recurs, iar apoi vor fi sterse sau arhivate, conform prevederilor legislatiei aplicabile.

In principiu, va vom pastra datele cu caracter personal pe durata solicitata sau permisa de legislatia aplicabila. Ulterior, vom elimina/sterge datele dumneavoastra cu caracter personal din sistemele si evidentele noastre si/sau vom lua masuri pentru a le anonimiza, astfel incat sa nu mai puteti fi identificat in baza acestora.

Dezvaluirea si transferul datelor cu caracter personal

Informatiile pe care le colectam de la dumneavoastra pot fi prelucrate in Spatiul Economic European, in functie de scopul prelucrarii. Lagardère ia masuri pentru a aplica garantii adecvate tehnice si contractuale in vederea protejarii confidentialitatii si securitatii datelor dumneavoastra cu caracter personal in timpul transferului si pentru a le utiliza numai in conformitate cu relatia dumneavoastra cu Lagardère si cu practicile descrise in aceasta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal. Lagardère minimizeaza riscul pentru drepturile si libertatile dumneavoastra prin faptul ca nu colecteaza sau stocheaza informatii sensibile despre dumneavoastra.

In masura permisa de legile aplicabile in materie, putem divulga datele dumneavoastra personale catre anumite categorii de destinatari, dupa cum urmeaza:

  • Prestatori de servicii: In cadrul operatiunilor sale comerciale normale, Lagardère  incheie contracte cu prestatori de servicii in vederea desfasurarii anumitor sarcini legate de administrarea clientelei sau IT, in cadrul carora acesti prestatori pot prelucra date cu caracter personal, inclusiv pentru: gestionarea continutului site-ului si a canalelor de social media, organizarea campaniilor si desemnarea castigatorilor, acordarea de premii (de ex. prin agentii de PR si comunicare etc.) sau asigurarea infrastructurii tehnice necesare pentru buna functionare a acestui site web (de ex. prin companii de web hosting). Tertii prestatori de servicii au semnat clauze de confidentialitate si nu li se permite sa utilizeze Datele dumneavoastra cu caracter personal in alte scopuri decat cele mentionate in prezenta Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
  • Terti: Lagardère  poate transfera datele unor agentii guvernamentale si de reglementare, instante si altor autoritati, conform prevederilor legislatiei aplicabile, in baza Art. 6(1) (c) GDPR, si consultantilor externi cu rol de operatori de date (de exemplu, avocati, contabili, auditori etc.) in baza Art. 6 (1) (f) GDPR.

Nu transferam date cu caracter personal colectate cu privire la utilizatori in afara Spatiului Economic European.

Securitatea datelor cu caracter personal

Nu putem garanta ca transmisiile de date pe Internet ar fi 100% sigure. In consecinta, nu putem asigura sau garanta securitatea informatiilor pe care le transmiteti prin intermediul internetului si intelegeti ca orice informatie pe care o transferati catre Lagardère se face pe propriul dumneavoastra risc.

Cu toate acestea, Lagardère foloseste masuri de securitate cibernetica in conformitate cu cele mai bune practici pentru a proteja site-ul web, e-mail-urile si listele de corespondenta. Aceste masuri includ masuri tehnice, procedurale, de monitorizare si de urmarire destinate sa protejeze datele impotriva folosirii incorecte, accesului neautorizat sau dezvaluirii, pierderii, modificarii sau distrugerii datelor.

Totodata, pentru a va proteja confidentialitatea datelor si a informatiilor personale pe care le transmiteti prin utilizarea acestui site web, vom mentine garantii fizice, tehnice si administrative.

Actualizam si testam tehnologia noastra de securitate in mod continuu. Restrictionam accesul la datele dumneavoastra personale doar la acei angajati si parteneri care trebuie sa stie aceste informatii pentru a va oferi beneficii sau servicii si pentru a raspunde la solicitarile dumneavoastra. In plus, instruim angajatii nostri cu privire la importanta confidentialitatii si mentinerea confidentialitatii si securitatii informatiilor dumneavoastra

Daca apare o scurgere de date cu caracter personal, vom face totul pentru a o elimina si pentru a evalua un nivel de risc legat de scurgere in conformitate cu politica noastra privind incalcarea datelor cu caracter personal. In cazul in care se constata ca scurgerea poate duce la vatamari fizice, materiale sau nemateriale pentru dumneavoastra (de exemplu, discriminare, furt de identitate, frauda sau pierdere financiara), va vom contacta fara intarzieri nejustificate, cu exceptia cazului in care legea prevede altfel. Toate demersurile noastre vor fi luate in deplina cooperare cu autoritatea competenta de supraveghere.

Drepturile Dumneavoastra

GDPR ofera anumite drepturi persoanelor vizate:

  1. Dreptul de acces: Aveti dreptul de a vi se comunica, la cerere, daca Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate, si daca da, aveti dreptul de a solicita accesarea acestora. Informatiile includ, printre altele, scopurile prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal afectate si destinatarii sau categoriile de destinatari carora le-au fost divulgate sau le vor fi divulgate datele dumneavoastra cu caracter personal. Aveti totodata dreptul de a obtine o copie a datelor cu caracter personal prelucrate. Pentru copii suplimentare, va putem percepe o taxa rezonabila, in baza costurilor administrative.
  2. Dreptul la rectificare: Aveti dreptul de a obtine din partea noastra rectificarea datelor dumneavoastra cu caracter personal incorecte. in functie de scopurile prelucrarii, aveti dreptul de a completa datele cu caracter personal incomplete, inclusiv prin intermediul unei declaratii suplimentare.
  3. Dreptul la stergere („dreptul de a fi uitat”): Aveti dreptul de a ne solicita sa va stergem datele cu caracter personal, prin transmiterea unui email la adresa  dataprotection@lagardere-tr.ro .
  4. Dreptul la restrictionare: Aveti dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal. in acest caz, datele respective vor fi marcate si pot fi prelucrate de noi doar in anumite scopuri.
  5. Dreptul la portabilitatea datelor: Aveti dreptul de a primi datele dumneavoastra cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat, in format structurat, comun si care poate fi citit de aparate, si aveti dreptul de a transmite aceste date unei alte entitati fara obiectii din partea noastra.
  6. Dreptul de a obiecta: Aveti dreptul de a obiecta, pe motive legate de situatia dumneavoastra, in orice moment, fata de prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal de catre noi, si ni se poate solicita sa nu va mai prelucram datele cu caracter personal. Daca aveti dreptul la obiectie si vi-l exercitati, nu vom mai prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal in scopul respectiv. Exercitarea acestui drept nu presupune niciun cost.  Acest drept poate fi invalidat in special daca prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara pentru formalitatile aferente incheierii unui contract sau pentru indeplinirea unui contract deja incheiat.

Daca doriti sa faceti uz de oricare dintre aceste drepturi, va rugam sa contactati responsabilul nostru pentru protectia datelor la adresa dataprotection@lagardere-tr.ro, oricand.

Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de protectie a datelor daca aveti ingrijorari cu privire la modul in care va prelucram datele dumneavoastra personale. Datele de contact ale autoritatii nationale de protectie a datelor cu caracter personal sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
Adresa: Bucuresti, b-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, cod postal 010336
Pagina de internet: http://www.dataprotection.ro
Adresa de e-mail: anspdcp@dataprotection.ro 
Telefon: +40.318.059.211; +40.318.059.212
Fax: +40.318.059.602

Site-urile terte parti

Acest site poate include hyperlinkuri si detalii despre site-urile web ale unor terte parti. Nu avem niciun control si nu suntem responsabili pentru politicile si practicile de confidentialitate ale unor asemenea terte parti. Totodata, Lagardère  nu este responsabila de politicile si practicile de securitate, confidentialitate si securitatea datelor cu caracter personal ale platformelor de social media unde ne aflam in legatura cu dumneavoastra.

Despre cookie-uri

Asa cum este valabil pentru cele mai multe dintre site-urile web, acest site colecteaza automat anumite informatii si le stocheaza in fisierele jurnal. Acestea includ adresele Protocolului Internet (IP), locatia geografica a computerului sau a dispozitivului, tipul de browser, sistemul de operare si alte informatii despre vizitarea acestui site, de exemplu, paginile vizualizate. Aceste informatii sunt utilizate pentru a imbunatati acest site web si, datorita acestei imbunatatiri constante, pentru a servi mai bine utilizatorilor nostri. Adresa dumneavoastra IP poate fi, de asemenea, utilizata pentru a diagnostica problemele cu serverul nostru, pentru a administra acest site, pentru a analiza tendintele, pentru a urmari navigarea unui utilizator pe site si pentru a colecta informatii demografice, pentru a ne ajuta sa intelegem preferintele vizitatorilor si nevoile acestora. 

Acest site utilizeaza, de asemenea, cookie-uri. Pentru mai multe detalii privind cookie-urile, va rugam sa accesati Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site.

Intrebari, nelamuriri, reclamatii

Daca aveti intrebari cu privire la datele dumneavoastra cu caracter personal sau daca doriti sa va exercitati drepturile sau aveti nelamuriri sau reclamatii, va rugam sa ne contactati prin trimiterea unui e-mail la responsabilul pentru protectia datelor la: dataprotection@lagardère -tr.ro .